Ei pelkkä työpaikka

Ei pelkkä työpaikka

 

Olen työskennellyt viime joulukuusta saakka Hube Helsingin tuottajana. Olen viihtynyt hubelaisena erinomaisesti, voisin jopa sanoa olevani tällä hetkellä unelmaduunissani. Minulle työn merkityksellisyys ja mieluisuus koostuvat erityisesti kolmesta asiasta.

Monipuoliset tehtävät

Hyrisin ilosta jo työhaastatteluvaiheessa, kun sain kuulla, että saattaisin päästä tekemään printtilehteä. Minulla ei ole suinkaan mitään verkkosisältöjä vastaan – ja teen myös niitä ilolla – mutta painotuotteessa on vain oma viehätyksensä. Monikymmensivuisen asiakaslehden tekeminen useine eri kieliversioineen on pitkä prosessi, joka vaatii monen ammattilaisen yhteistyötä. Projektinhallintataitoja kysytään, jotta aikatauluissa pysytään huolimatta lukuisista eri vaiheista ideasta valmiiseen juttuun paperilla. Oman työnsä jäljen näkee ja tuntee selaillessaan valmista lehteä.

Tuottajana kirjoitan itse, tilaan avustajilta tekstejä, editoin, oikoluen ja viilaan kaikissa vaiheissa loputtomasti pilkkua. Tuotamme asiakkaillemme myös muun muassa videoita ja teemme somenostoja. Olen iloinen siitä, että saan olla monipuolisissa tehtävissä mukana ja oppia jatkuvasti lisää.

Tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa

Viime kädessä asiakastyö on asiakaspalvelutyötä. Olen itse aiemmin ollut niin sanotusti toisella puolella pöytää eli yritysviestinnässä tilaajan roolissa. Siksi tiedän, miten tärkeää yhteistyö on. Mielestäni olemme kaikki samalla puolella, yhden pöydän äärellä. Asiakkaan toimiala ja loppuasiakkaat pitää oppia tuntemaan, jotta voi tarjota parasta palvelua sekä näkemystä.

Olen itse osana Metsä Fibren tiimiä ja olen saanut kuluneen vuoden aikana oppia paljon itselleni uusista toimialoista. Metsäteollisuuden merkitystä Suomelle ei voi kiistää, ja koen suurta ylpeyttä siitä, että saan omalla panoksellani olla mukana.

Kannustava kulttuuri

Vaikka koenkin olevani unelmatyöpaikassani, ei se tarkoita sitä, että herään joka aamu vaaleanpunaiset piilolinssit silmillä ja viheltelen päivät pitkät. Kyse on siitä, että kiireisempinä ja raskaampinakin päivinä tiedän olevani osa jotain, jonka koen itselleni merkitykselliseksi.

Merkityksellisyys syntyy suhteessa ympärillä oleviin ihmisiin. Meillä on töissä mahtavia ihmisiä, joiden ammattitaitoa ja omistautumista ihailen valtavasti. Olen lapsellisen ylpeä siitä, että tiimissäni työskentelee henkilö, joka on aiemmin ollut Pikku Kakkosessa!

Työyhteisömme tukee, kannustaa, uskoutuu ja kuuntelee. Meillä ymmärretään, että työhyvinvointi on suhteessa muun elämän hyvinvointiin ja siksi jokainen saa olla oma itsensä, eikä pelkkä titteli.

Esihenkilöni järjestää säännöllisesti kalenteriin aikaa kuulumisten läpikäynnille. Käymme läpi työtilannetta ja saan tarvittaessa apua priorisointiin, mutta näissä kokoontumisissa on lupa puhua kaikesta muustakin. Nimenomaan lupa, ei toki pakko. Tuntuu hyvältä tietää, että minusta ollaan kiinnostuneita ja kuulumisiani kysellään kiireisempinäkin aikoina.

Meillä on rekry auki uusille työkavereille tuottajan rooliin. Miten on, voisiko Hube olla sinunkin seuraava unelmaduunisi?

Katri Riihivaara