Mistä hyvä videosisältö syntyy? Videon pitää jättää muistijälki

Mistä hyvä videosisältö syntyy? Videon pitää jättää muistijälki

Valtakunnalliset yrittäjäpalkitut kertoivat upeat tarinansa. Valmistelutöiden merkitystä ei pidä aliarvioida.

 

Hyvä videosisältö herättää tunteita. Oikean tunnetilan rakentaminen alkaa jo taustahaastatteluissa ja käsikirjoitusvaiheessa. Kuvausvaiheessa korostuvat ohjaajan, tuottajan ja kuvausryhmän ammattitaito.

On tärkeää tietää, minkälaiselle kohderyhmälle videosisältöjä tehdään. Samoin se, mistä kohdeyleisöt parhaiten löytää.

Videot nousevat suosituimmaksi sisältömuodoksi Hube Helsingin teettämässä Markkinointi 2021 -tutkimuksessa. Videoita tai videoanimaatioita ilmoittaa julkaisevansa peräti 90 prosenttia vastaajista. Lähes puolet yrityksistä aikoo kasvattaa videotuotannon määrää tänä vuonna.

 

Tavoite:

Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaetaan vuosittain. Palkintoa pidetään arvokkaimpana tunnustuksena, jonka yrittäjä voi saada. Videosarjan tavoitteena oli julkistaa paitsi Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon myös yksinyrittäjäpalkinnon saajat kiinnostavasti ja tyylikkäästi. Ratkaistava kysymys oli muun muassa se, miten videoissa tuodaan esiin jokaisen yrittäjän oma, persoonallinen tarina ja henkilöitä palkitun yrityksen takana?

Ratkaisu:

Ideoimme videot uniikeiksi, persoonallisiksi, hetken henkilökuviksi. Jokaisessa videossa pysähdyttiin kuuntelemaan, mitä ajatuksia yrittäjyys juuri nyt ja juuri tässä yrittäjässä herättää. Halusimme nostaa esiin tunteita.

Yrittäjien ja tuotantotiimin välillä vallitsi luottamus, jonka lopputuloksena yrittäjät puhuivat omista tuntemuksistaan avoimesti ja tunteella. Luottamusta rakennettiin pitkillä taustakeskusteluilla ja haastatteluilla.

Sisällöt tuotettiin monikanavaisesti toinen toistaan tukien. Yrittäjien pohdinnoista ja yritysten tarinoista laadittiin myös verkkoartikkelit valokuvineen.