Kirkas viesti tulee kuulluksi – Sen jälkeen valitaan keinot ja kanavat

Kirkas viesti tulee kuulluksi – Sen jälkeen valitaan keinot ja kanavat

Sisältöjä pitää tuottaa säännöllisesti ja useisiin eri kanaviin. Tärkeintä on puhutella oikeita kohderyhmiä.

 

Parhaat yritykset viestivät monikanavaisesti ja tuottavat sisältöä asiakaspolun eri vaiheisiin. Ensin pitää kuitenkin päättää, mitä viestitään ja miksi. Ydinviestien täytyy puhutella haluttuja kohderyhmiä.

Sisällöissä korostuvat paitsi jatkuvuus myös niiden hyödyllisyys kohderyhmälle. Laadun varmistaminen vaatii kumppanilta toimialan ja liiketoiminnan ymmärtämistä.

Haaste:

Atradius on globaali luottovakuutusyhtiö, jolla on 260 miljoonan yrityksen maksutiedot. Atradius Suomi on halunnut kirkastaa ydinviestejä, joista yksi kriittisimmistä on: Atradius = luottovakuutus.

Luottovakuuttaminen on tärkeä keino yritysten riskienhallinnassa. Se viesti pitää saada perille myös oikeille kohderyhmille.

Ratkaisu:

Ydinviestit välittyvät kirjoitetuissa blogeissa, myyntimateriaaleissa, videoissa ja videoanimaatioissa.

Esimerkiksi videosarjaa varten profiloimme neljä potentiaalisinta luottovakuutuksen asiakasta. Sarjassa jokainen näyttelijä edustaa yhtä kohderyhmää.

Käsikirjoitus pohjaa voimakkaasti tarinoihin, jotka perustuvat todellisiin tilanteisiin. Julkaistut videot ja videoanimaatio toimivat esikuvina kansainvälisesti muissa maissa.