Metsä Fibren vastuullisuusvideo voitti Lovie-kilpailun yleisöäänestyksen

Metsä Fibren vastuullisuusvideo voitti Lovie-kilpailun yleisöäänestyksen

Kilpailun tuomaristo palkitsi videon myös pronssimitalilla. ”Vastuullisuus alkaa metsästä” -videon ovat tuottaneet Hube Helsinki ja Rudolf Helsinki.

 

Hube Helsingin ja Rudolf Helsingin yhteistyössä Metsä Fibrelle toteuttama ”Vastuullisuus alkaa metsästä” -video valittiin parhaaksi eurooppalaisen Lovie-kilpailun yleisöäänestyksessä. Lisäksi kilpailun tuomaristo palkitsi videon pronssimitalilla.

Tarinallinen video kilpaili sarjassa Video – Branded entertainment – Short form. Tässä kilpailukategoriassa painotettiin konseptointi- ja tekstityön laatua, elämyksellisyyttä sekä sitä, miten digitaalisuus yhdistyy taiteelliseen luovuuteen.

– Yleisöäänestyksen voitto ja pronssisija ovat koko työryhmälle upea, kansainvälinen tunnustus. Video syntyi tiiviissä yhteistyössä ja luottamuksessa Metsä Fibren, Hube Helsingin ja Rudolf Helsingin kanssa, jossa jokainen ammattilainen toi tuotantoon oman erityisosaamisensa, iloitsee Hube Helsingin vastaava tuottaja Johanna Flinkkilä.

Vastuullisuusaiheinen video kuvailee suomalaista metsänhoitotapaa, jossa hakkuut, istutukset ja biodiversiteetin vaaliminen takaavat alkuperältään ja laadultaan luotettavat lopputuotteet.

– Olemme iloisia ja ylpeitä menestyksestä kansainvälisessä Lovie-kilpailussa. Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat mukana kaikessa, mitä teemme, ja sen vuoksi on erityisen hienoa, että juuri näihin teemoihin keskittyvä videomme sai tunnustusta sekä tuomaristolta että laajemmaltakin yleisöltä, kiteyttää Metsä Fibren viestintäjohtaja Tiina Tassi.

Lovie Awards on johtava eurooppalainen digitaalisten sisältöjen kilpailu, jossa palkitaan vuosittain muun muassa verkkosivutoteutuksia, videoita, podcasteja ja mainoksia.

Kilpailun voittajat valitsee The International Academy of Digital Arts and Sciences -organisaatio, joka koostuu toimialan asiantuntijoista ja teknologiakehittäjistä. Lisäksi verkkoyleisö valitsee tuomariston nimeämien finalistien joukosta omat suosikkinsa joka kategoriasta.

Lovie-kilpailu järjestettiin tänä vuonna yhdettätoista kertaa. Kilpailu on nimetty brittiläisen Ada Lovelacen mukaan. Häntä kutsutaan ensimmäiseksi tietokoneohjelmoijaksi maailmassa. Lovelace on esimerkki eurooppalaisesta innovatiivisuudesta ja luovasta huippuosaamisesta.